God jul og et virtuelt nytt år!

vmg1transpDet er bare to uker igjen av 2013 og vi har lagt bak oss et meget spennende teknologi-år.
På infrastruktursiden ser man en klar trend i retning av konvergerte løsninger.
Lagringsbransjen domineres av flash teknologi, både fra de tradisjonelle leverandørene men også fra en armada av ulike start-ups.

I 2014 vil vi se en videreføring av dette og strikken vil strekkes enda lengre mot hyperkonvergerte løsninger som f.eks SimpliVity, Pivot3, Nutanix og VMware VSAN.   2014 vil også være året der de første ekte programvare definerte datasenterne settes i drift.

Hybride nettskyløsninger der bedrifter kombinerer interne ressurser med eksterne er nå en realitet.  Men den siste tids avsløringer om NSA som snoker rundt vil nok gjøre at flere fortsatt baserer seg på egen drift, eller kombinerer dette med lokale Norske tjenester.

VMware lanserte begrepet «Software-Defined Datacenter» på VMworld 2012.  På årets konferanse ble de første SDDC teknologiene VMware NSX og Virtual SAN lansert. Disse har på svært kort tid fått enorm interesse fra både kunder og bransjen generelt.

SDDC blir av mange sett på som noe tilpasset de store kundene.  Men dette kan være av like stor nytte for mindre kunder.  VMware sikter både høyt og lavt med sine teknologier.
Så ikke bli overrasket om det dukker opp en komplett SDDC «datacenter-in-a-box» tilpasset små og mellomstore bedrifter i 2014…

Vår nye hverdag – ITaaS

vekst2aBransjen og IT avdelinger rundt om hos kundene preges også av store endringer. Informasjonsveksten er eksplosiv og det stilles stadig større krav uten at budsjettene økes tilsvarende.  For å kunne holde tritt med uviklingen må de fleste før eller senere ta i bruk løsninger som automatiserer manuelle og tidkrevende prosesser.  Man må også tilrettelegge for selvbetjening der sluttbrukerne og applikasjonseierne selv kan gå inn å bestille hva de ønsker  IT som en tjeneste (ITaaS).
Mange store bedrifter har allerede startet slike prosjekter, flere vil følge etter i 2014.
itae

IT sin rolle oppe i dette er å tilrettelegge for automatisering og selvbetjening, samt å vedlikeholde dette over tid.  Den tradisjonelle IT ingeniøren bør forberede seg på denne endringen og tilegne seg nødvendig kunnskap for å bli fremtidens IT Automation Engineer (ITAE).
Invester derfor noe tid på dette i 2014 så du er klar når behovet melder seg.

Glansbilde eller realitet ?

Det blir ofte mange påstander og skryt når leverandører presenterer sine produkter.
VMware har derimot mange kundereferanser som viser at de innfrir løftene.  Et godt eksempel på dette er Försäkringskassan i Sverige (tilsvarende NAV i Norge).
De skulle i gang med et stort prosjekt for å orkestrere, automatisere og tilrettelegge for selvbetjening.  VMware ble kalt inn etter at en konkurrent hadde brukt over 3 månender på proof-of-concept (PoC) testing uten å komme i mål.   Etter 3(!) dager leverte VMware en ferdig PoC som innfridde alle kravene.
t3a
Eksemplet over er ikke eneståene, det finnes mange tilsvarende historier.
VMware med lokale partnere kan hjelpe deg på reisen.  De har erfaring fra tilsvarende prosjekter og vet hva som fungerer og hvilke kompromiss som evt. må gjøres.
Du løper mindre risiko og kommer i mål på kortere tid.
divider
sddc-ill

divider

 

Gartner-Q4-2013-PollAlle vil ha sin del av kaken men VMware klarer fortsatt å holde god avstand til konkurrentene. På høstens Gartner dataroms-konferanse ble det gjort en spørreundersøkelse blandt deltakerne.
På spørsmålet om hvilken primærleverandør av x86 servervirtualisering som var foretrukket, svarte 94% VMware vSphere.  Av de som planlegger å implementere virtuelle desktop løsninger (VDI) vil 66% bruke VMware Horizon View.

vmg10Takk for tilliten så langt!  Dere kan se fram til et spennende 2014 sammen VMware.  God jul og et virtuelt nytt år!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.