Er du klar for rollen som pilot ?

Pilot2Cloud computing går inn i en ny fase nå som brikkene begynner å falle på plass.  Det er på tide, da dette har vært et tema i over fem år!

cloud1aVi er nå kommet til et punkt der mesteparten av infrastrukturen er klargjort for neste steg.
De aller fleste datarom baserer seg på industristandard x86 arkitektur og en stor del av applikasjonene er virtualisert.

Over skylaget ser vi nå konturene av en ny generasjon datasentre bygget på cloud prinsippene med dynamiske ressurspooler, selvbetjening og IT som en tjeneste (ITaaS).

Programvare vil spille en sentral rolle i neste generasjons datasentre.  Mye av intelligensen som i dag ligger låst i maskinvarelaget løftes opp til programvarelaget – The Software Defined Datacentre. Prosesser som tidligere tok mange dager eller timer, vil reduseres til minutter eller sekunder.
For å komme dit må man automatisere mange av dagens manuelle prosesser. Men dette er ikke noe man enkelt kan kjøpe seg til. Her må man endre både tankesett og prosesser internt i bedriften.  Dette er ikke gjort over natten…

3step

Det er over fire millioner deler i et moderne fly

Fly2Tror du piloten har oversikt og detaljkunnskap om alle delene som flyet er bygget av?
Det er ikke pilotens oppgave å bygge flyet. Dette gjøres av andre, der nøye utvalgte komponenter settes sammen til en helhet som er grundig testet.
Alle fly innenfor en modellserie bygges helt like. En pilot med utsjekk på en gitt flytype kan fly dem alle siden de er bygget på samme konsistente måte.

Piloten trenger ikke forholde seg til alle detaljene relatert til driften. Han/hun trenger ikke bruke tid på å sjekke om det nok såpe på toalettene eller om passasjeren på sete 2a har fått vegetarmåltidet sitt.

Control2Piloten benytter seg av avanserte styringsystemer som gir han/hun den informasjonen som er relevant for å fly raskt og sikkert fra A til B.
Styringssystemene automatiserer en rekke prosesser og i mange tilfeller kan de klare seg uten piloten!

 

Vil du være piloten i fremtidens datasenter ?cloudways

I stedet for at du skal bruke tiden på å bygge og kvalitetssikre datasenteret selv, har vi gjort jobben for deg så du kan konsentrere seg om den daglige driften og utvikle nye tjenester du kan tilby brukerne og organisasjonen. Her kan du også tilby selvbetjening der man kan velge mellom en rekke tjenestenivåer: Business, economy eller cargo for å bruke terminologien fra flybransjen.
Servicelevels

divider

Tre veier til din egen nettsky

vsp1

Du kan selvfølgelig forsette med å bygge infrastrukturen selv, men jeg mener at de fleste har mye å hente på å ta skrittet videre for å bli piloten på datarommet.

  • Du kan bygge selv for den største fleksibiliteten og friheten. Men kostnadene med planlegging, kvalitetssikre og vedlikeholde vil bli store i forhold til alternativene. Risikoen er også større.  Det er vel en grunn til at ingen bygger flyet selv…
  • EMC VSPEX – En kvalitetssikret infrastruktur med stor valgfrihet, levert av lokale partnere som hjelper deg å komme i gang med din egen nettsky.
  • VCE VBLOCK – Bransjens svar på Boeing 747.  Alt er testet og sertifisert ned til firmware og driver nivå.  Hele infrastrukturen er driftet og automatisert fra ett sentralt konsoll – VCE Vision (Autopiloten).

divider
EMC VSPEX

QAI motsetning til mange private-cloud løsninger gir EMC VSPEX deg stor fleksibilitet uten at det går på bekostning av kvaliteten.
VSPEX åpner for å videreføre den infrastrukturen du allerede har.  F.eks. servere fra HP, IBM eller Dell og nettverk fra Cisco og Brocade.
EMC VSPEX leveres og kvalitetssikres av lokale partnere, som sørger for å tilpasse VSPEX hver enkelt kunde,  store som små!

Kundene får en skreddersydd løsning som er tilpasset sin størrelse, fra XS til XXL.

En rekke løsningsområder støttes av EMC VSPEX :

  • Servervirtualisering med VMware og Microsoft Hyper-V
  • Virtuelle klienter med VMware View og XenDesktop
  • Applikasjonsløsninger fra Microsoft med Exchange, SQL og Sharepoint

vspex23adivider

VCE VBLOCK

VCE BLOCK er som nevnt IT bransjens svar på Boeing 747.  Her får du en komplett infrastruktur som er 100% gjenomtestet helt ned til firmware og drivernivå.
Alt sentralt administrert og styrt fra VCE Vision.

VBLOCK har lenge vært forbeholdt litt større organisasjoner, men dette vil nå endre seg.   Med de nye VBLOCK 100 og 200 modellene finnes det nå løsninger tilpasset de fleste behov, store og små.
vblock1b

 

cluud1b

Cloud City – En ny generasjon datasentre reiser seg fra skyene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.