VMware vSphere Data Protection – Bygget på EMC Avamar

VMware lanserer i dag vSphere 5.1.  Denne versjonen har en helt ny backup-teknologi bygget på EMC Avamar.  Over 60 utviklere fra EMC har bistått VMware i dette prosjektet.

VMware vSphere Data Protection (VDP) bygger på enterprise-klasse teknologi tilpasset behovene til små og mellomstore bedrifter.  Med VDP får man en kraftig backupløsning som er enkel å administrere og fullt ut integrert med VMware.

EMC Avamar teknologien er tett integrert i vSphere 5.1 og gir markedsledende deduplisering med variabel blokklengde og CBT (Changed Block Tracking) teknologi for både backup, recovery og selvbetjent restore av enkeltfiler.

VDP vil være inkludert i Essentials+, Standard, Enterprise og Enterprise+

VMware vSphere 5.1 får en helt ny og kraftig forbedret WEB klient.  VDP er selvfølgelig tilpasset dette.   Her er noen skjermbilder:

 

Det er veldig enkelt å opprette en ny backup jobb.  Velg virtuell maskin, sett backup schedule, retention policy og navn.  Ferdig!

Den innebygde backupteknologien i vSphere 5.1 vil nok dekke behovet til mange små og mellomstore bedrifter.  Men det finnes bruksområder som krever mere funksjonalitet.
Har man startet med VDP vil en senere oppgradering til Avamar være enkel. Man kjører en root-til-root migrering av eksisterende VDP data inn til Avamar..
I oversikten under ser du forskjellene på VDP og Avamar.

 

Demo av VDP !

Hva sier analytikerne om EMC Avamar ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.