Oppgradert EMC VFCache med inline deduplisering og vMotion støtte

I forbindelse med VMworld 2012 lanserer EMC en oppgradering til sin VFCache teknologi – Versjon 1.5.
I tillegg til dagens 300GB SLC kort er også 700GB SLC nå tilgjengelig. Kunder som har VFCache versjon 1.0 får kostnadsfri oppgradering til 1.5.

VFCache ytelsen er over 700.000 IOPS!
(4k random read)

EMC VFCache 1.5 støtter nå rask inline deduplisering med 8k blokkstørrelse,  bransjens første i skrivende stund.
Med inline deduplisering gjør kortet datareduksjonen i fart. Denne egenskapen kan man slå av og på for hele kortet.
Man sparer ikke bare plass med deduplisering, levetiden på flash cellene blir også forlenget siden data ikke skrives like ofte til kortet.

EMC VFCache er et hurtigbuffer ute på serveren.  Data som leses ofte hentes direkte fra dette kortet istedet for å gå veien om nettverket til lagringsystemet.
Bildene under illustrerer et VNX lagringsystem der to volumer har veldig høy belastning. Ved å bruke VFCache vil man flytte mesteparten av denne trafikken ut til serveren og samtidig avlaste lagringsystemet.

 

Full støtte for VMware vMotion og failover cluster

FCache har full støtte for VMware med administrasjon fra EMC VSI (Virtual Storage Integrator) plugin for vCenter.   Nytt i versjon 1.5 er støtte for VMware vMotion slik at man enkelt og sømløst kan migrere VFCache VM’s fra en server til en annen.

VFCache har også full støtte for en rekke failover cluster teknologier:

  • Windows 2008 R2 Failover Clusters (MSCS)
  • Native RHEL Clusters
  • Symantec Veritas
  • SIOS SteelEye

Støtte for Cisco UCS og flere kort i samme server

Helt siden første versjon av VFCache har kunder etterlyst støtte for Cisco UCS B-Series bladservere.  Det er derfor gledelig å se at dette er på plass!
Både 400GB og 700GB størrelser i mezzanine formfaktor vil bli tilgjengelig i Q4 2012.

HP Proliant C-Class Blade servere er støttet via HP BLc PCIe Expansion Blade

Et annet ønske har vært å koble flere kort i samme server for enda større kapasitet. Dette blir også mulig med den nye versjonen av VFCache.

EMC har også tunet cache algoritmen for bedre ytelse og man har også mulighet til optimalisere IO størrelsen i forhold til applikasjonen.  Microsoft Exchange er et godt eksempel på dette.

Tettere integrasjon mellom VFCache og lagringsystemet

VFCache er nå tettere integrert mot lagringsystemet bak.  Først ute er Symmetrix VMAX. Med denne integrasjonen vil administrasjonen bli enda enklere,  man kan se relasjonen mellom hvilke LUN som er cachet og detaljer rundt ytelse.   Administrasjon av VFCache gjøres fra EMC Unisphere for VMAX.  Tilsvarende for EMC VNX kommer i 2013…

Demo av VFCache 1.5 sammen VMware !

Ytterligere informasjon

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.