EMC Isilon – Big Data i praksis

Markedet for ustrukturerte fildata er i sterk vekst.
EMC kjøpte i 2010 opp Isilon Systems for å styrke sin satsning innenfor dette området.

EMC Isilon er spesiallaget for store mengder ustrukturerte fildata og støtter alle ledende protokoller inkludert HDFS – Hadoop  Distributed File System.

Dette er plattformen for store mengder data – Big Data

Du har nok sikkert opplevd tjenester levert av EMC Isilon selv om du ikke var klar over det. Mange film- og TV produksjons selskaper verden over baserer seg på denne plattformen.  Verdens ledende online leverandører av musikk, film og TV underholdning bruker EMC Isilon.

 

De største leverandørene av sosiale medier bruker EMC Isilon. Mange av de største selskapene innenfor olje og gass sektoren bruker Isilon for å lagre data som analyseres i jakt på nye forekomster av olje og gass.  Sykehus bruker Isilon til å lagre pasientjournaler og data fra bildediagnostiske undersøkelser (MR, CT, røntgen, ultralyd etc.).
Bruksområdene er som du skjønner svært mange.  Fellesnevneren er store krav til kapasitet og ytelse.

Big Data – Få frem verdien i dine data

Jeg har tidligere snakket om Unified Storage og NAS og at ustrukturerte fildata utgjør over 90% av det totale lagringsbehovet i verden. Dette bekreftes av bla. undersøkelser fra IDC som viser en eksplosiv vekst av filbaserte data.

For 10 år siden skulle alle ha SAN,  nå er det fillagring med NAS og SAN+NAS Unified Storage som er i vinden.

Big Data handler ikke bare om store mengder med data.   Nye applikasjoner og arbeidsmetoder stiller helt andre krav til ytelse, fleksibilitet og skalerbarhet enn tidligere.

Big Data dreier seg også om å hente forretningsverdi ut av data, både eksisterende og nye.
Olje og gass industrien er et godt eksempel på dette.   Ny teknologi gjør at man kan analysere innsamlede data mere detaljert.  Tradisjonelt var dette en tidkrevende lineær prosess, men ny teknologi gir nå forskerne fritt spillerom til å kjøre mange prosesser i parallell, endre på parametre og raskt kjøre analysen på nytt.  Dette var en umulig arbeidsmåte tidligere.

EMC Isilon Arkitektur – Verdens raskeste NAS

EMC Isilon bygger på en scaleout cluster arkitektur hvor hver node i clusteret inneholder både lagringskapasitet, nettverk- og kontrollerkraft.  All denne kraften og kapasiteten gir clusteret en samlet ytelse som langt overgår tradisjonelle systemer.

Ulike data har ulike behov,  derfor finnes det noder med forskjellige egenskaper:

  • S-Series – Rå transaksjonsytelse (IOPS).
  • X-Series – Sekvensielle, samtidige datastrømmer.
  • NL-Series – Kapasitet og økonomi.

Disse nodene kan fritt blandes innenfor et cluster.  Et høyhastighets nettverk basert på Infiniband knytter alle nodene sammen.
Når man bygger ut et Isilon cluster med flere noder skaleres både kapasitet og ytelse lineært.  Data rebalanseres på tvers av alle noder slik at ytelsen øker for både gamle og nye data hver gang man legger til en ny node.

Ytelsen er imponerende med en båndbredde på over 100GB/s og transaksjonsytelse på over 1.6 millioner IOPS specSFS
Det raskeste NAS systemet i verden!

EMC Isilon InsightIQ gir meget enkel administrasjon og full oversikt til en hver tid.
Isilon støtter selvsagt teknologier som quotas, snapshot og speiling.

EMC Isilon vil også støtte Windows Server 2012 med SMB 3.0 og ODX når dette er klart fra Microsoft senere i år.

Tradisjonell RAID brukes ikke. Paritetsdata spres på tvers av noder og sikrer deg mot både diskfeil og nodefeil. Minste startkonfigurasjon er 3 noder.

Isilon OneFS er et distribuert filsystem som presenterer ut kapasiteten som et gigantisk fileshare som kan skalere til over 20 Petabyte!   Du kan selvfølgelig lage flere mindre om du ønsker det.
Man kan også dele opp systemet i flere administrative enhenter slik at det sikkert kan håndtere mange forskjellige kunder samtidig (multitenancy).  Sikre autentiserings soner, isolerte storagepools og SEC 17-a4 støtte gjør dette til en trygg og sikker plattform for de mest krevende kundene.

Informativ video om EMC Isilon – 1.6 Millioner IOPS

Ytterligere informasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.